Gezilecek Yerler,Türkiye ve Yurt Dışı Gezi Mekanları ve Vize

Gezilecek yerler, Gezilmesi Gereken Yerler, fiyatlar ve ulaşım bilgileri sizlerle.

Caferağa Medresesi

Caferağa Medresesi

Caferağa Medresesi, hem tarihi önemi, hem kalabalıktan huzura açılan bir kapı oluşu, hem de sahip oldukları ve sunabildikleri ile aslında İstabul’un ve hatta Türkiye’nin bile en nadide mekanlarından birisi.

Caferağa Medresesi

Caferağa Medresesi Hakkında Bigi

Dönemin Babüssaade ağalarından olan Cafer Ağa tarafından bizzat Mimar Sinan’a yaptırılan (1599) medrese, 15 dershane/sergi odası, oldukça geniş bir salonu ve huzur dolu büyük bir bahçesi ile yıllar yılı medrese olarak hizmet vermiş. 1989 yılında yapılan düzenlemelerle de bugün resmi olarak bir statü kazanmış ve vakıf bünyesinde onlarca farklı alanda eğitim verir, galeri ve atölyeler düzenler hale getirilmiştir. Yani 4 asır öncesinde de olduğu gibi halen medrese olarak insanlara kapılarını aralayıp onları kucaklamaya devam etmektedir.

Medresede bugün günübirlik el sanatları çalışmaları olduğu gibi, kuyumculuk, ebru, ney, hat, çini, resim, mozaik ve Osmanlıca gibi birçok alanda uzun süreli eğitimler alabilmek de mümkün.

Caferağa Medresesi’ne gidip görebilmek için bu kurslara katılmak elbette mecburi değil. Medreseye gidip huzur dolu bahçesinde sıcak bir çay ya da soğukluk içmek, medresede ortaya çıkan eserlerden oluşan sergileri görmek, yapılan çalışmalara anlık olarak şahit olmak da mümkün. Bu gizli mabedi keşfedip bir kere gidecek olursanız da; yolunuz bu tarafa her düştüğünde sıcaktan, soğuktan ya da kalabalıktan sıkıldığınız her an kendinizi buraya atmak için bahaneler üretmeye başlayabilirsiniz.

Caferağa Medresesi Nerede?

Medrese, hemen Ayasofya’ya komşu olarak inşa edilmiştir. Ayasofya’nın hemen yanı başındaki Caferiye Sokak üzerinde, Ayasofya’nın güney duvarına bakan Soğukuyu Çıkmazı’ndadır. Bu yüzden medreseye gelmek için öncelikle Sultanahmet Meydanı’na gelmek gerekecektir.

Nasıl Gidilir?

Sultanahmet Meydanı’na gitmek için Avrupa Yakası’nda olanlar öncelikle Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nı tercih edebilir.

Anadolu Yakası’ndan gelecek olanlar da yine Marmaray ile Sirkeci’ye, ya da deniz yolu ile Kabataş, Eminönü ya da Karaköy’e kadar gelecek olurlarsa, rahatlıkla tramvay hattına aktarma yapabilirler.

Şahsi aracı ile gelmek isteyenler içinse Sultanahmet Meydanı civarında park yeri bulmak ve trafik oldukça büyük bir sıkıntı oluşturabilecektir. Bu yüzden araç sahipleri araçlarını Eminönü’nde otoparka bırakıp, tramvayla ya da kısa bir yürüyüşle gelecek olurlarsa çok fazla bir sıkıntı yaşamayacaklardır.

Haritası ve Konumu

Medrese için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir