Gezilecek Yerler,Türkiye ve Yurt Dışı Gezi Mekanları ve Vize

Gezilecek yerler, Gezilmesi Gereken Yerler, fiyatlar ve ulaşım bilgileri sizlerle.

Sultanahmet Meydanı Nasıl Gidilir ? (Resimli)

Istanbul’un birçok sembollerinden birisi olarak da malum ve merkezi yegane konuma sahip olduğu maksadıyla herkesin yerini kesinlikle öğrenmesi gereken sultanahmet ortamı, mühim yegane alandır. Osmanlı dönemi vakti içinde bizanslılar ile beygir yarışlarının yapıldığı yegane ortam olarak da bilinir. Fazla önceki ve köklü yegane tarihe sahiptir. 1800 senelik yegane ortam olarak birçok olaya tanık olmuştur. Bizans askerlerinin asılmış olduğu ağaçlar, düzenlenen panayır ve eğlenceler şeklinde oldukça fazla vakaya sahne olmuştur. Bu nedenle de harbiden büyük bir yere ve öneme haiz olan Sultanahmet Meydanı, tarihin kıymetli bir yeridir.

Bu kadar kıymetli anıların ve eserlerin olduğu bir alanda da birçok müze açıktır. Tarihi size hatırlatacak bu alanları da ne olursa olsun meydan içinde öğrenmek önemlidir. Görkemli ve mimari güzelliği ile meydanın simgesi de Sultan Ahmet Camii olmaktadır. Sedefkar Mehmet Ağa isimli bir mimarın güzel bir eseridir. Meydanın tam ortasından gezilmeye başlaması ile tamamen mühim olan her şey görülebilir.

Sultanahmet Meydanı’nda Ne Yapılır ? 

Sultanahmet Meydanı dendiğinde ne olursa olsun öncelikle görülmesi gerekenlerden birisi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan çeşmedir.Bu çeşme meydanın mühim eserlerinden birisi olarak zamanı bir geçmişe sahiptir. Üstünde ince ince işlenen kabartmaları da mükemmel bir kıymet taşır. İleride bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü de eski bir bina olarak otel benzer biçimde yenilendi. Konaklama olarak bu yer seçilebilir. En kıdemlı anıtlardan birisi olan Dikilitaş da tekrar bu meyden içinde yer alır. Bu meydanda oldukça mühim birisinin daha sarayı mevcuttur. Pargalı İbrahim Mehmet Paşa sarayını da ne olursa olsun Sultanahmet Meydanı seyahat listenize eklemelisiniz.

Sultanahmet Meydanı Resimleri

Bronz çivi olarak da geçen Yılanlı Sütun da zamanı bir yapıt olarak Dikili Taş civarlarında yer alır. Bu taş da görülmelidir. Meydan içinde camii çevresine yakın birçok zamanı cafe ve restaurant yer alır. Yeme içme işlemlerini bu yerlerde yapabilirsiniz. Esnaf lokantalarında yiyecek yiyecek değişik olabilir. Yerel lezzetleri tatmak bu zamanı hava içinde güzel olacaktır.

Marmara Üniversitesi’nin rektörlük binası da zamanı bir yapıt olarak bu meydanda yer alır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak yer edinen 2 kattan oluşan ahşap bir bina da gezilmeye kıymet bir evdir. Bunun dışında meydandaki külliyeler, çarşılar, camiiler, türbeler ve medreseler ne olursa olsun görülmelidir. Esnaftan meydan ile alakalı hikayeler dinlemek için eski dükkanlar bulunabilir. Fotoğraf meraklıları için burada harbiden oldukça iyi kadrajları soruşturma fırsatı da var diyebiliriz.

Sultanahmet günün her saati kalabalık ve hareketlidir. Burada İstanbul’u yaşamak değişik hissettirecektir. Hipodromdan bir şehrin merkezi haline gelen bu meydan oldukça kıymetlidir. Bu meydana yakın olan Ayasofya Camii de gezilecek yerlerden birisi olarak ne olursa olsun unutulmamalıdır. İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi de meydan içinde yer alır. Hem yerli bununla beraber yabancı turistlerin her yıl ve her mevsim akınına uğramış olduğu Sultanahmet Meydanı’nda kültürü ve zamanı hissedeceksiniz.

Sultanahmet Meydanı Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul’un derhal derhal her noktasından oldukça huzurlu bir halde bu meydana ulaşımı sağlamak mümkündür. İlgili İstanbul ilçelerinin otobüsleri ve metrobüsleri ile Sultanahmet Meydanı’na kolaylıkla ulaşım sağlanır. Bir misal vermek gerekirse; en yakın metrobüs durağından binildikten sonra, Cevizlibağ Durağı’nda inilmesi ve oradan da Tramvay ile Kabataş yönüne doğru ile gidildiğinde, Sultanahmet Camii durağında inilmesi ile de meydana rahatlıkla ulaşmak mümkündür. Trafik oldukça yoğun olmadığı sürece rahatlıkla ve kısa müddette meydana gidilir.

Sultanahmet Meydanı Ulaşım Haritası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir