Gezilecek Yerler,Türkiye ve Yurt Dışı Gezi Mekanları ve Vize

Gezilecek yerler, Gezilmesi Gereken Yerler, fiyatlar ve ulaşım bilgileri sizlerle.

Kurşunlu Şelalesi Antalya

Antalya’nın en güzel gezilecek yerlerinden önde gelen ve benzeri olmayan manzarası, subtropikal doğası ile ortaya çıkan Kurşunlu Şelalesi, Antalya Merkez İlçesi’nde, Antalya-Serik-Alanya karayolunun kuzeyinden 12 km. Doğu noktasında ayrılan 7 km’lik bir yolun sonucunda yer almaktadır.  Kurşunlu Şelalesi, Antalya’da yaşanmış olan bir yaz gününün tozundan, güneşinden, sıcağından ve kalabalığından uzaklaşmak isteyen bireyler için hoş bir tabiat sığınağıdır. 

1991 senesinde yoğun ormanlık alan Tabiat Parkına dönüştürülmüş ve Kurşunlu Şelalesi’nde entresan su ve kaya oluşumları ile birleşen varlıklı nebat hayatı benzeri olmayan bir tabiat manzarası yaratmıştır. Bölge 1986 yılından beri ziyarete açıktır. Şelale ve piknik alanı ortalama 33 hektarlık bir alanı kaplıyor.

Bu şelale, yedi göleti birbirine bağlayan bir çağlayanın, yeşil bir tabiat fonunda 18 metrelik bir yüksekliğe düşmüş olduğu benzeri olmayan bir yerdir. Bitki örtüsünden ötürü bu bölge Bitki Tüneli olarak adlandırılır ve ziyaretçileri cezbeder.

Salkım çamı, minik gruplar halinde şark çınar, defne, keçiboynuzu, yabani zeytin, sakız, söğüt, incir, mersin, zakkum, böğürtlen, yabani gül, ılgın, ladin, kermes meşesi, kekik, yabani nane, kayın ağacı, salkım ve sarmaşıklar bu alanda yer edinen bitkilerdir.

Kurşunlu Şelalesi ve Tabiat Parkı tam bir tabiat harikasıdır. 7 ayrı küçük şelalecik birleşir ve 7 ayrı gölet birbirine bağlanır. Şelale, iki kilometrelik bir kanyonun içinde yerini almıştır.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan ve organik güzelliği ile kendine fanatik bırakan bir yerdir. Bu alana ulaşmak için D685 Antalya- Isparta Devlet Karayolu tercih edilir. Antalya’da bulunan öteki doğa parkları şeklinde Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı’na da giriş ücretlidir.

Kurşunlu Şelalesi’ni tamamen kaplayan patika yol yürüyüş ile ortalama 45 dakikaya eşdeğerdir. Şelale gezisini yaparken Tabiat Parkı’na uğrayabilir, dönüşte birazcık tırmanarak yol üstünde dinlenebilirsiniz. Tabiat Parkı içinde oldukca sayıda balık bulunmaktadır ve gezenler tarafınca kolaylıkla izlenebilmektedir. Tabiat Parkı ek olarak varlıklı faunası ile de ön plana çıkar.

Bu parkta yeme içme imkanları, büfe, kitaplar, harita alabileceğiniz dükkanlar ve hela imkanı da parkın organik güzelliği ile sizleri karşılıyor.

Etrafında piknik şeklinde aktivitelerin yapılmasına izin verilmiştir. Şelalenin çevresinde restoran, kafe, çocuk parkı şeklinde yerler de mevcuttur. Aynı zamanda hela, su içme alanı vesaire şeklinde bölgeler de buranın çevresinde mevcuttur. Ulaşımı kendi aracınız ile sağlayabilirsiniz. Bölgede aracınız için hususi bir otopark mevcuttur. Şelale, göl ve çevresinde bulunan orman son aşama benzeri olmayan ve hoş bir görünüm oluşturmaktadır. Yemyeşil bir görüntünün içinde bulacaksınız kendinizi buraya vardığınız zaman.

Şelale ortalama olarak 18 metrelik bir yükseklikten dökülmektedir. Ana şelale ise 12 metreden dökülmektedir. Eskiden şelalenin bulunmuş olduğu alan oldukca daha pak iken son dönemlerde çevrenin kirlenmeye başlaması gerek ziyaretçilerin gerek ise öteki turistlerin ilgisini çekmeye başlamıştır. Ne yazıktır ki bu şekilde bir güzellik kirletilmeye başlanmıştır. Yabancı turistlerin de fazlaca sık geldikleri şelale hususiyet ile resim çekmek için inanılmaz aşama müsait bir yerdir.

Şelale ziyaretleriniz esnasında sizlerde şelalenin sesine mukabil yiyecek yiyebilirsiniz. Şelale, bir doğa parkı olarak düzenlenmiştir. Bu sebep ile etrafında arzu ettiğiniz bütün gereksinimler burada mevcuttur. Aynı zamanda muhtelif hediyelik eşyalar almak için de mağazalar mevcuttur. Bu mağazalardan şelaleyi sizlere hatırlatacak birkaç minik anı satın alabilirsiniz. Bölgenin etrafında herhangi bir konaklama alanı mevcut değildir. Bu sebep ile günübirlik gezintiler burada daha müsait olacaktır.

Bölgeye vardığınızda acıkırsanız muhtelif yiyecek bölgeleri mevcuttur. Dilerseniz restoranda hoş bir yiyecek yiyebilir ve manzarayı izleyebilirsiniz. Dilerseniz de parkın içinde bulunan muhtelif fast-food satan büfelerden ürün satın alabilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi Kahvaltı ve Piknik Alanı

Şelale, Antalya’da yemyeşil bitkiler ve irili ufaklı muhtelif piknik alanları açısından en cazibeli manzaralardan biridir. Şelalenin sularının oluşturduğu nehir kenarındaki piknik alanı ve mesire yeri nebat çeşitliliği açısından fazlaca alaka çekicidir.

Ziyaretçiler için seyretme terasları, oyun alanları, otoparklar ve öteki olanaklar mevcuttur.

Ayrıca Tabiat parkında yeme içme mekanları, büfe, hediyelik eşya dükkanları, kamera bataryası, kitaplar, dükkanlar ve tuvaletler bulunmaktadır.

Yaz aylarında burada su kenarında pek oldukca yerli ile tanışabilir, aileyle piknik yapabilir, kristal berraklığında suya ayaklarını uzatabilir ve ağaçların gölgesinin tadını çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte, bu bölge hiç oldukca kalabalık olmaz, turistler hala nadirdir ve aden ve tabiat arayanların uğrak noktasıdır.

İster su kenarında yaşayan balık ve kaplumbağa sürülerine bakın talep eder şelalelerin arkasındaki minik kaya çıkıntılarını keşfedin, hepimiz için bir şeyler var. Nehir boyunca, aşırı derecede büyümüş kıyıları ve güzel kokulu çam ormanlarını geçerek bir yürüyüş de şiddetle öneri edilir. Nehrin aşağısında ancak

birkaç dakika arasında mükemmel bir piknik yapabileceğiniz ve yaz ortasında bile sakin bir yer bulabileceğiniz minik bir göle gelirsiniz.

Kurşunlu Şelalesinde Neler Yapılır?

Yapılacak aktiviteler şu şekilde; Piknik, Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık ve Deve Gezintisi

Neler Var? Akarsu Köprüsü, Kır Kahvesi, Dondurma ve Gözleme Reyonu, Kafe İşletmeciliği

Şelalenin çevresinde bir tabiat yürüyüşü yapabilirsiniz. Aynı zamanda şelale, bir kanyonun içinde yer aldığından ötürü bu kanyonu da gezebilirsiniz. Şelale kadar ormanı da gezmeniz gerekir.

Bir yürüyüş ile pak havayı içinize çekebilir ve tabiat ananın içinde olmanın keyfine varabilirsiniz.Doğanın içinde koşan küçük hayvanları da görebilirsiniz. Yazımızın başlangıcında da bahsettiğimiz suretiyle çevrede herhangi bir konaklama alanı bulunmamaktadır. Bu sebep ile bölgeye ancak günü birlik ziyaretler yapmak olası olacaktır.

Kurşunlu Şelalesi Kamp

Tabiat parkında maalesef kamp oluşturmak yasaktır. Eğer konaklama tercihiniz kamp yapmak benzer biçimde olacaksa, parka gelmeden ilkin bulunan ormanlık alana kurabilirsiniz. Şelaleye yakın olmak ve organik güzelliklerin içinde bulunmak istiyorsanız, bu tercih tam size göredir. 

Farklı bir alanda kamp oluşturmayı düşünürseniz ise, Kurşunlu ile Burgaz içinde bulunan kamp alanını tercih edebilirsiniz. Özel mülk olan bu alan denize sıfır bir zeytinlik içinde sizi kendine fanatik bırakacaktır. Ancak bu alanda su ve hela şeklinde hususi ihtiyacınız olan şeyleri giderebileceğiniz olanakların bulunmadığını bilmelisiniz.

Kurşunlu Şelalesi Konaklama

Şelale sınırları içinde ne yazık ki konaklama imkanı bulunmuyor. Bunun nedeni, organik yapının bozulmasını engellemektir. Bu nedenle konaklama için barıncak ve otellerin bulunmuş olduğu Belek ve Antalya Merkez bölgeleri tercih edilir.

Kurşunlu Şelalesi Giriş Ücreti

Şelaleye giriş ücreti kişi 8 TL ve indirimli (öğrenci) fiyatı 4 TL‘dir.Çalışma saatleri ise sabah 08:00 ile akşam 18:00 arasındadır.

Kurşunlu Şelalesi Nerede?

Şelale, Antalya ilinde yer almaktadır.Tabiat parkı, Antalya kent merkezinden ortalama 22 km uzaklıkta bulunuyor. Özel aracınız ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu alana gitmek için toplu nakliyat araçlarını da kullanabilirsiniz.

Nasıl Gidilir?

Tabiat Parkı’na Antalya- Aksu karayolunda bulunan Soğucaksu Köprüsü’nden şimal yönünde ayrılan 7 km’lik bir yol ile ulaşım sağlanıyor. Antalya şehir merkezinden Aspendos Bulvarı ve Serik Caddesi’nin takip edilmesiyle Antalya-Isparta yoluna giriliyor. Bu yoldan 5 km kadar ilerledikten sonrasında Kurşunlu Şelalesi tabelası sizi karşılıyor. Tabeladan sağa döndüğünüzde Kurşunlu belediyesi yoluna giriyorsunuz ve bu yoldan da parkın piknik alanına ulaşıyorsunuz.

Eğer parka gitmek için toplu nakliyat araçlarını kullanmayı düşünüyorsanız, Antalya kent merkezinde bulunan belediye otobüslerini ve minibüslerini tercih edebilirsiniz. Her saat başı kalkan 524, 524 A, MK80, MK81, 519 nolu belediye otobüsleri ve 230 ve 231 nolu minibüs hatları parka rahatlıkla bir ulaşım imkanı sunuyor. Ayrıca Meydan Aktarma merkezinden kalkan 524 ve 524 A nolu belediye otobüsleri de Kurşunlu Şelalesi’ne ulaşım sağlıyor.

Haritası ve Konumu

Şelale için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir