Pera Müzesi : Kültür ve Sanat

Sanat müzesi olarak nitelendirilen Pera Müzesi İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Pera Müzesi : Kültür ve Sanat hakkındaki ayrıntılı bilgiler ile giriş ücreti, ziyaret saatleri, nerede ve ulaşım bilgilerine yazımızda detaylıca yer verdik.

Pera Müzesi Hakkında Bilgi

Müzenin etkinlik gösterdiği bina, 1893 senesinde tasarımını mimar Achille Manoussos’un yaptığı Bristol Oteli binasının cephesi korunarak 2005 senesinde faaliyete başlamıştır. Müzenin amacı sonraki kuşaklara, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait “Oryantalist Resim”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyonlarını sergiler, yayıncılık ürünleri, sözlü etkinlikler, öğrenim etkinlikleri ve ilmi emek harcamalar vasıtasıyla kamuyla paylaşmakta.

Kentin canlı bölgesinde yer edinen Pera Müzesi’nin modern müze ve kültür merkezi olarak hizmet verdiği söylenebilir. Müzede üç yüzden fazla eseri barındıran Oryantalist Resim Koleksiyonu yer almaktadır. Bu koleksiyonda on yedinci yüzyılla on dokuzuncu çağ içinde Avrupalı oryantalistlerin eserleri mevcuttur. Bu oryantalistlerin özelliği Osmanlı kültüründen etkilenmiş ressamlar olmalarıdır.Ayrıca Osman Hamdi Bey’in eserleri içinde olan Kaplumbağa Terbiyecisi tablosuda burada sergileniyor.

Müzede yer edinen koleksiyon bölümleri ise şu şekilde; Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri, Kesişen Dünyalar, Kahve Molası ve Osman Hamdi Bey koleksiyon sergileri bulunuyor.

Müzede Pera film ile aylık tematik film etkinliklerine katılabileceğiniz benzer biçimde Pera öğrenim ismiyle gençlere ve küçüklere yönelik eğitimlerden faydalanabilirsiniz.

Pera Müzesi Giriş Ücreti

  • Tam : 15 TL
  • İndirimli : 10 TL (12 yaş üzeri öğrenciler, tedris görevlileri, 60 yaş ve üzeri)
  • Pera Müzesi alanına genel giriş Ücreti (Grup) : 10TL

Ücretsiz Giriş : Müze Dostları, Genç Çarşamba (öğrenciler), engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 12 yaş ve altı çocuklar, ICOM kart sahipleri ve basın mensupları.

Müze ziyareti ve Pera Film gösterimleri çarşamba günleri tüm öğrencilere parasız.

Pera Müzesi Ziyaret Saatleri

Salı-Cumartesi : 11:00 – 18:00Pazar : 12:00 – 18:00

Müze Pazartesi günleri hizmete kapalı olup, haftanın öteki günleri ziyarete açıktır.

Covid-19 salgını için alınan önlemler kapsamında Uzun Cuma uygulaması bir süreliğine kaldırılmış.Fakat bu dönemde Cuma günleri 16.00 – 18.00 saatleri içinde müzeyi parasız ziyaret edebilirsiniz.

Pera Müzesi Nerede?

İstanbul ilinin Tepebaşı semtinde bulunan müzeye ulaşmak için izlenecek yol şu şekildedir;

Nasıl Gidilir?

Müze TRT binasının arka tarafında bulunmaktadır. Otobüs seçiminiz Taksim’e giden otobüsler olacaktır. İneceğiniz durak Tepebaşı durağıdır. İndikten sonrasında kısa bir adım atma mesafesi olacaktır. TRT binasının arka tarafına doğru yürüyüp Meşrutiyet Caddesi’nde ilerleyeceksiniz. Caddenin sol tarafında Pera Müzesini görebilirsiniz.Pera Palas Oteli‘nin yan tarafında göreceğiniz merdivenlerden çıkıp, sola doğru birazcık ilerlemeniz niteliğinde da müzeye ulaşabilirsiniz.

İstiklal Caddesi’nden gelecek olanlar Oda Kule’nin kısa tünelinden çıktıktan derhal sonrasında sola döndüğünüzde müzeyi kolaylıkla bulabilirsiniz.

geziforumu

Yeni Eklenenler

Spekülasyon ve beklentiler sonrası Bitcoin 35 bin doların üstünü gördü

Uzun süredir dalgalanan kripto piyasasında Bitcoin, haftanın ilk iki gününde etkileyici bir yükseliş yakaladı. Salı…

7 ay ago

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş Ziyaret Etti

Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş'ın Sıradışı Deneyimi: Deniz Canlıları Müzesi'nde Şaşırtıcı Keşif Beylikdüzü'nün gizemli köşelerinde yüzen sıra…

9 ay ago

Britney Spears hakkında şaşkına çeviren iddia: Eşini aldatmış ve dövmüş

Bir döneme damga vurduktan sonra hem kariyeri hem de özel hayatında büyük bir çöküş yaşayan…

9 ay ago

Yıldız Tozu filmi 22 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak

Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in üstlendiği "Yıldız Tozu", 22 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Yazar Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden…

9 ay ago

Atatürk’ün yurt seyahatlerine ilişkin yeni görüntüler “Film Mirasım”da

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930-1937 yılları arasında gerçekleştirdiği yurt gezilerine ilişkin yeni görüntüler Film Mirasım…

9 ay ago

“Barbie” ve “Oppenheimer”dan 260 Milyon Doların Üstünde Açılış Bekleniyor

2023 yılının en çok merak edilen filmleri bu Cuma sinemalarda sizleri bekliyor olacak. Özellikle Barbie…

10 ay ago