Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Yavru vatan, eşi olmayan güzellik Kıbrıs; derhal derhal birçok bireyin dinlence planları arasında. Biz de Kıbrıs’a gitmek isteyen veya gidecek olanlar için Kıbrıs’ta nereleri görmeden geri dönmemeliler kısa bir Kıbrıs’ta gezilecek bölgeler sıralaması hazırlayalım istedik.

Kıbrıs’ta Gezilmesi Gereken Yerler

Kıbrıs’ta gezilecek bölgeler sıralaması;

Girne Kalesi

Kıbrıs’ı, Kıbrıslıların niçin bu toprak parçasına bu kadar ehemmiyet verdiğini, bizim için niçin bir yavru vatan bulunduğunu algılamak için gidilmesi ihtiyaç duyulan ilk yer Girne Kalesi.

800 yılı aşkın bir tarihe haiz olan kale aslen bir nevi yarı aleni tarih müzesi. İçerisinde kilise, zindanlar, sarnıç, Batık Gemi Müzesi, Kırnı Mezarları ve Akdeniz Mezar Kazı alanı şeklinde tarihten bir oldukça iz taşıyor.

Bellapais Manastırı

Lüzinyanlılar tarafınca yaptırılan bir manastırdır.Girne’de turistlerin büyük alaka gösterdiği manastırda birtakım dönemlerde klasik müzik konserleri veriliyor.Kıbrıs’ta gezilecek bölgeler listenizde bulunması ihtiyaç duyulan bir yer.

Girne Limanı

Girne Kalesi’ne gelmişseniz günün geri kalanını da limanda geçirebilirsiniz. Liman etrafındaki Venedik seçimi evler, Dünya’ya nam salmış balık restoranları, tavernalar ve cafelerde fazlaca güzel zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca Girne’de gün batımının en güzel izlendiği yerlerden birisi olması sebebiyle de gün sonunu burada getirmek, Kıbrıs’tan aldığınız keyfi damağınızda bırakacaktır.

Mavi Köşk

Mavi köşk, yakın tarihimizde mühim yer tutmuş yapılardan birisi. 1956 senesinde bir tabanca tüccarının mimar bir arkadaşına yaptırmış olduğu köşkün hikayesi fazlaca ilgi çekici. Yerinin gizli saklı kalması için mimar arkadaşını da öldüren tüccar, Kıbrıs harekatı esnasında burayı ele koymak isteyen bir oldukça askerimizin de canına mal oluyor.

Köşkten bütün muhit görülebilirken, köşkün içini dışardan görmek olası değil. Ayrıca 60 sene ilkin inşa edilmesine karşın içinde klimaların ve bir de havuzun da olması şeklinde fazlaca ilgi çekici detaylara haiz. Hikayenin detayını dinlemek içinse bizzat ziyaret etmeniz gerek.

Selimiye Camii

1200’lü yıllarda katedral olarak gotik bir yapıda inşa edilen yapı, Osmanlılar’ın fethetmesi ile cami olarak kullanılmaya başlar. Zaman içinde yağma ve zelzele şeklinde olumsuzluklar yaşansa da halen gotik mimarinin Dünya üstündeki en eski örneklerinden birisidir.

Bufavento Kalesi

Bufavento Kalesi, Kıbrıs’ta gezilecek bölgeler listemizde.Kıbrıs’taki 3 kaleden birisi. Olası Arap akınlarına karşı inşa edilen kaleye ulaşım için sizi bir ihtimal de bir saatlik bir seyahat bekliyor. Denizden hemen hemen 1000 metre yükseklikteki kaleye ulaşım ancak kalenin tek bir yönünden olası; öteki tarafları ancak uçurum. Ancak zahmet edip ulaşırsanız sizi bulutlara değebilecek bir yükseklikte inanılmaz bir görünüm bekliyor. Ayrıca 100 odasının olduğu ve gizli saklı olan 101. odayı bulanın ise birçok hazineye kavuşacağına dair bir iman var; belkide bir ihtimal odayı kabul eden siz olursunuz.

Barbarlık Müzesi

Kıbrıs’ta yaşanmış olan Rum vahşetinin en güzel anlatıldığı müzelerden birisidir. Müze aslen, alay doktoru olan Binbaşı Nihat İlhan’ın yanlarında olmadığı bir sırada karısı ve 3 çocuğunun vahşice şehit edilmiş olduğu evdir. Sonrasında müze haline getirilerek yaşanmış olan vahşetin akıllardan çıkmaması için ziyarete açılmıştır.

Soli Bazilikası

Henüz milattan sonrasında ilk yüzyılda yapıldığına ve Hristiyanlığın ilk kiliselerinden birisi olduğuna inanılır. Yapı günümüze dek birçok hasar almış olsa da 2000 sene öncesine halen fer tutabiliyor oluşu ile mutlaka görülmesi ihtiyaç duyulan yerlerden birisidir.

geziforumu

Yeni Eklenenler

Spekülasyon ve beklentiler sonrası Bitcoin 35 bin doların üstünü gördü

Uzun süredir dalgalanan kripto piyasasında Bitcoin, haftanın ilk iki gününde etkileyici bir yükseliş yakaladı. Salı…

7 ay ago

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş Ziyaret Etti

Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş'ın Sıradışı Deneyimi: Deniz Canlıları Müzesi'nde Şaşırtıcı Keşif Beylikdüzü'nün gizemli köşelerinde yüzen sıra…

9 ay ago

Britney Spears hakkında şaşkına çeviren iddia: Eşini aldatmış ve dövmüş

Bir döneme damga vurduktan sonra hem kariyeri hem de özel hayatında büyük bir çöküş yaşayan…

9 ay ago

Yıldız Tozu filmi 22 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak

Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in üstlendiği "Yıldız Tozu", 22 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Yazar Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden…

9 ay ago

Atatürk’ün yurt seyahatlerine ilişkin yeni görüntüler “Film Mirasım”da

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930-1937 yılları arasında gerçekleştirdiği yurt gezilerine ilişkin yeni görüntüler Film Mirasım…

9 ay ago

“Barbie” ve “Oppenheimer”dan 260 Milyon Doların Üstünde Açılış Bekleniyor

2023 yılının en çok merak edilen filmleri bu Cuma sinemalarda sizleri bekliyor olacak. Özellikle Barbie…

10 ay ago