Darıca Hayvanat Bahçesi

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi Kocaeli ilinde bulunmaktadır.Zarve ve Botanik Bahçeleri yaklaşık 80 dönümlük bir alanda yer almaktadır. Darıca Hayvanat Bahçesi birçok hayvan ve bitkiye sahiptir ve ayrıca İstanbul’a çok yakındır.

Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi Hayvanat bahçesi 1993 yılından beri faaliyet gösteriyor. Halka açık, hem botanik bahçesi hem de kuş cenneti. İş adamı Faruk Yalçın’ın güçlü desteği ile park bugünkü haliyle ortaya çıktı, önce kuş parkı alanına götürülerek bazı hayvanlar tanıtıldı, daha sonra park halkın ilgisini çekmeye başladı ve iş adamı öldü. 1 Aralık 2008’de.

Botanik bahçesi sayesinde parka gelen ziyaretçiler, daha önce hiç görülmemiş birçok bitkiyi görme imkânı bulurken, diğer yandan bitkiler ve 8.000’den fazla bitki de dahil olmak üzere benzersiz ve çok farklı türde hayvanları görebiliyorlar. İstanbul’un parkları onu turistler için en iyi seçenek haline getiriyor.

Darıca Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti 2020

Bilet Türü Online Bilet Fiyatı Kapı Bilet Fiyatı
Yetişkin 59,90 TL 69,90 TL
4-17 Yaş 49,90 TL 59,90 TL
65 Yaş Üzeri 25,90 TL 29,90 TL
0-3 Yaş Ücretsiz Ücretsiz

Darıca Hayvanat Bahçesi Ziyaret Saatleri

AÇILIŞ SAATİ KAPANIŞ SAATİ
10:30 17:00
* Park, Covid-19 Önlemleri alınarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu dönemde park yukarıda yer alan saatlerde açık olacaktır.

Darıca Hayvanat Bahçesi Nerede?

Kocaeli ilinin Darıca ilçesinde yer alan hayvanat bahçesi, İstanbul’a olan yakınlığı ile de oldukça fazla ziyaretçi alabilmekte ve bu sebeple İstanbul hayvanat bahçesi olarak da anılıyor. Şahsi aracınızla ulaşımın çok kolay olduğu hayvanat bahçesine İstanbul’dan toplu taşıma ile dahi ulaşmak mümkün.

Nasıl Gidilir?

Şahsi Aracınız ile

TEM’li iseniz Şekerpınar gişesinden çıkıp Bayramoğlu tabelalarını takip etmelisiniz. Girdiğiniz yoldaki son viraj gelecek, bir yön Bayramoğlu’na işaret edecek, diğer yön ise hayvanat bahçesini gösterecek. Bu tabeladan sonra 100 metre ileride hayvanat bahçesi girişini göreceksiniz.

E-5 kullanıyorsanız Çayırova’yı geçtikten sonra Darıca’dan sağa dönmelisiniz. Hayvanat bahçesine Bayramoğlu tabelalarını takip ederek de ulaşabilirsiniz.

Minibüsle İstanbul’dan

Üsküdar’dan kalkan Harem-Gebze minibüs hatları ile Çayıroğlu McDonalds’a kadar gelip burada ininiz. Buradan da Darıca’ya giden 501 nolu minibüslere binerek hayvanat bahçesine kadar rahatlıkla gelebilirsiniz.

Otobüsle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gelen talepler üzerine Taksim ve Kadıköy’den kalkan otobüslerle de buraya gelmeniz mümkün.

Sabah 10:30’da Taksim’den, saat 11’de de Kadıköy Kumluk’tan kalkan otobüsler, aynı şekilde saat 15:00 ve 16:30’da da İstanbul’a geri dönüyor. Taksim’den binecek olanlar için 3 bilet istenirken, Kadıköy’den binecek olanlarsa 2biletle hayvanat bahçesine ulaşabilirler.

İletişim Bilgileri
İletişim Telefon : (0262) 653 6666
Adres : Tuzla Cad No:15, 41700 Darıca / Kocaeli

Ulaşım Haritası ve Konumu

Hayvanat bahçesi için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

geziforumu

Yeni Eklenenler

Spekülasyon ve beklentiler sonrası Bitcoin 35 bin doların üstünü gördü

Uzun süredir dalgalanan kripto piyasasında Bitcoin, haftanın ilk iki gününde etkileyici bir yükseliş yakaladı. Salı…

7 ay ago

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş Ziyaret Etti

Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş'ın Sıradışı Deneyimi: Deniz Canlıları Müzesi'nde Şaşırtıcı Keşif Beylikdüzü'nün gizemli köşelerinde yüzen sıra…

9 ay ago

Britney Spears hakkında şaşkına çeviren iddia: Eşini aldatmış ve dövmüş

Bir döneme damga vurduktan sonra hem kariyeri hem de özel hayatında büyük bir çöküş yaşayan…

9 ay ago

Yıldız Tozu filmi 22 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak

Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in üstlendiği "Yıldız Tozu", 22 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Yazar Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden…

9 ay ago

Atatürk’ün yurt seyahatlerine ilişkin yeni görüntüler “Film Mirasım”da

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930-1937 yılları arasında gerçekleştirdiği yurt gezilerine ilişkin yeni görüntüler Film Mirasım…

9 ay ago

“Barbie” ve “Oppenheimer”dan 260 Milyon Doların Üstünde Açılış Bekleniyor

2023 yılının en çok merak edilen filmleri bu Cuma sinemalarda sizleri bekliyor olacak. Özellikle Barbie…

10 ay ago