İstanbul ili içinde yer edinen Aydos ormanı organik güzellikleri ile kısa müddette dikkat çekmeyi başarmış olan en güzel yerlerin içinde bulunuyor. İstanbul şehrinin bütün kargaşalığından kurtularak huzura erişebileceğiniz nadide bölgeler içinde bulunuyor. Aydos ormanında süslenmiş çam ağaçları bulunmaktadır. Aynı zamanda tertemiz havası bulunduğundan ötürü sizlerde pak oksijeni içinize çekecek ve zamanlarınızı da güzel bir halde geçirebilme şansına haiz olacaksınız.

Her mevsimde değişik renk ve özellikleri ile göz doldurmayı da en iyi halde başaran güzellikler harikası yerde sevdikleriniz ile birlikte güzel zamanlar geçirmeye başlayacaksınız.Batı kısmında yer edinen Kayış dağı ormanı ile beraber en büyük hat kanalını meydana getiren Aydos ormanının muhit kısımlarında ise Pendik, kartal, Sultanbeyli benzer biçimde bir ekip ilçeler yer alıyor.Aydos ormanına gittiğiniz takdirde pak hava eşliğinde tabiat yürüyüşlerinizi de artık sorunsuz bir halde meydana getirecek ve çevrenin refah veren sakinliği altında güzel zamanlar geçirmeye başlayacaksınız.

Aydos Göleti

Ormanın içinde ise Aydos Göleti bulunmaktadır. Ormanın içine girdiğiniz de derhal Aydos Göletini rahat bir halde ayrım etmiş olacaksınız. Ayrıca göletin tam zıt kısımlarında ise Aydos tepesi yer almaktadır. Gölete gelen kişiler değişik nebat örtülerine haiz olan bu alanda fotoğraf çektirerek güzel zamanlar geçirebilirler.

Aydos Tepesi

537 metreye haiz olan en yüksek tepelerden birisidir. İstanbul’un kartal ilçesinde yer edinen Aydos tepesi ile sizlerde bütün bölgeyi ayaklar dibine alabilirsiniz. Kronik bir görünüme haiz olan tepe Kuzey ve cenup yükseltilerinin de son noktasıdır diyebiliriz.

Aydos Ormanı Piknik Alanı ve Kahvaltı

Hiç kuşku yok ki buraya gelen kişilerin ortak alanlarından birisi de bu tür piknik alanları içinde sevdikleri ile güzel zamanlar geçirebilmektedir.Parkurları, büfe ve piknik alanları ile ismini kısa vakit içinde duyurmayı da başarmış olan Aydos ormanına her gün pek oldukca şahıs ziyaret etmeye başlayarak ormanın bütün konumunu ve piknik alanlarını da yakından görmeye başlamaktadır.Aydos Ormanı mangal tadı arasında doğru bir adres.Mesire yerinde isterseniz mangal keyfide yapılabilir.Orman içinde yer edinen yürüyüş parkuru ile şehrin stresinden uzaklaşıp yürüyüş parkı ile vakit geçirebilirsiniz.

Aydos Ormanı Giriş Ücreti

Ormana vasıta ile giriş 13 TL‘dir.Sadece yaya olarak girişler ise 4 TL‘dir.Ücretlerin aktüel bilgilerini işletmeden alabilirsiniz.

Aydos Ormanı Nerede ve Nasıl Gidilir

İstanbul ili Kartal ilçesinde yer alır.Sultanbeyli, Kartal- Yakacık ulaşım kanalları üstünden rahatça gidilebilmektedir. Eğer ben otobüsle gitmek isterim diyorsanız o vakit yapmanız ihtiyaç duyulan ise evvela Kadıköy’e gitmek ve Kadıköy’den geçen 21U otobüslerine binerek Çamlık da inmek olacaktır. Otobüsle seyahat yapmış olduğunuz toplam da ortalama olarak otuz dakika kadar bir zaman kaybı gitmiş olacaktır. Yarım saat ondan sonra ise Aydos Ormanında yer alacak ve Aydos ormanını da daha yakından görebilme şansına haiz olacaksınız. Üstelik oldukca sık bir halde 21U otobüsleri kalktığı için otobüs bulamama veya otobüs çilesi çekme benzer biçimde bir durumlarla yüz yüze kalmamış olacaksınız.

Haritası ve Konumu

Orman için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

geziforumu

Yeni Eklenenler

Spekülasyon ve beklentiler sonrası Bitcoin 35 bin doların üstünü gördü

Uzun süredir dalgalanan kripto piyasasında Bitcoin, haftanın ilk iki gününde etkileyici bir yükseliş yakaladı. Salı…

7 ay ago

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş Ziyaret Etti

Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş'ın Sıradışı Deneyimi: Deniz Canlıları Müzesi'nde Şaşırtıcı Keşif Beylikdüzü'nün gizemli köşelerinde yüzen sıra…

9 ay ago

Britney Spears hakkında şaşkına çeviren iddia: Eşini aldatmış ve dövmüş

Bir döneme damga vurduktan sonra hem kariyeri hem de özel hayatında büyük bir çöküş yaşayan…

9 ay ago

Yıldız Tozu filmi 22 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak

Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in üstlendiği "Yıldız Tozu", 22 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Yazar Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden…

9 ay ago

Atatürk’ün yurt seyahatlerine ilişkin yeni görüntüler “Film Mirasım”da

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930-1937 yılları arasında gerçekleştirdiği yurt gezilerine ilişkin yeni görüntüler Film Mirasım…

9 ay ago

“Barbie” ve “Oppenheimer”dan 260 Milyon Doların Üstünde Açılış Bekleniyor

2023 yılının en çok merak edilen filmleri bu Cuma sinemalarda sizleri bekliyor olacak. Özellikle Barbie…

10 ay ago